DLG udnytter option: Køber op i Danæg

Grovvareselskabet øger sin ejerandel fra 30 til 45 procent.

I forbindelse med generalforsamlingen i Danæg Holding A/S har DLG besluttet at udnytte sin option på køb af yderligere 15 procent af aktierne i Danæg. Herefter ejer DLG 45 procent af virksomheden.

”DLG-koncernen gik ind i Danæg i efteråret 2013, og siden da har samarbejdet udviklet sig særdeles positivt. Vi vurderer, at der fortsat er betydelige synergier i samarbejdet, og derfor er det også naturligt at udvide det,” siger Ole Christensen, Group COO i DLG med ansvar for grovvarer.

I Danæg er koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen godt tilfreds med DLGs yderligere engagement i Danæg.

Arla vil have mere fedt og protein - ændrer afregning til koncepterKvæg 17. november · 10:08

”Formålet med samarbejdet mellem Danæg og DLG var at eksekvere en ambitiøs vækststrategi. Det har været en vellykket fælles proces, og vi er derfor meget tilfredse med, at DLG udnytter sin aktieoption,” siger koncernchef i Danæg, Jann Dollerup Vig Jensen.

FAKTA OM DANÆG
Danæg A.m.b.a. er Nordens største koncern inden for ægbranchen med en årlig omsætning på 1,2 mia. kr. og har cirka 105 andelsejere. 

Koncernen ejer pakkerierne Danæg A/S og Kronägg AB samt produktvirksomhederne Danæg Products A/S og Källbergs Industri AB.

FAKTA OM DLG
DLG-koncernen er et af Europas største landbrugsselskaber og er ejet af danske landmænd. 

Koncernen havde i 2015 en omsætning på 54,5 mia. kr., hvoraf 94 procent kommer fra koncernens tre kerneforretningsområder: Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu