Esben Lunde afslører landbrugsstøtte til familien - før Ekstra Bladet

Ekstra Bladet kigger kritisk på miljø- og fødevareministerens families udbetaling af landbrugsstøtte.

Esben Lunde Larsen er opvokset på en gård. Det betyder også, at hans familie modtager landbrugsstøtte fra EU. Det har Ekstra Bladet boret i.

Avisen får dog ikke selv lov til at 'breake' nyheden lørdag. Miljø- og fødevareministeren har her til aften selv på Facebook valgt at fortælle, hvad hans familie har modtaget i støtte. Og måttet betale tilbage.

Ministeren beretter:

Slam er Samsøs nye guld 20. januar · 07:30

  • Broren, der har overtaget slægtsgården i Stauning, fik sidste år udbetalt 968.105 kroner, hvis man lægger den direkte landbrugsstøtte sammen med pleje af græs, grøn vækst og slagtede handyr.
  • Faren, der stadig holder sig i gang, fik sidste år udbetalt 1.830 kroner i landbrugsstøtte. Tidligere har han modtaget mere, eksempelvis i 2012, hvor han fik udbetalt 467.823 kroner i landbrugsstøtte.
  • Faren har for nogle år tilbage skullet betale 61,52 kroner tilbage i forbindelse med en ændret ansøgning.
  • Broren har fået en regning på 1.302 kroner for ændret beregning af markblokke i 2013. I 2011 var der 0,7 ha, der ikke var afgræsset, hvilket kostede ham 1.988 kroner, og så blev han i 2012 ramt af et tilbagebetalingskrav på 105,55 kroner for et bortfald på 0,09 ha.

"Som minister for landbruget er det rart at vide, at NaturErhvervstyrelsen har godt styr på udbetalingen af de 6,2 milliarder kroner i landbrugsstøtte," runder Esben Lunde Larsen af.

 

Til alle de læsere af Ekstra Bladet, som gerne vil bruge 22 kroner på en kop kaffe i forårssolen i stedet for at købe...

Opslået af Esben Lunde Larsen på 11. marts 2016

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu