Formand: Sundheden halter stadig hos slagtekyllinger

På årsmødet for erhvervsfjerkræ huskede formand Martin Hjort Jensen på, at trods fremgang halter sundheden stadig hos slagterkyllinger.

2015 var et hårdt år for slagterkyllingeproduktionen. Flere besætninger oplevede problemer med sygdomme og døde kyllinger. Det har ikke været rart – både på humøret og arbejdsmoralen, mener formand Martin Hjort Jensen

”Mange af os har oplevet væsentlige tab i produktionen, og det giver en negativ påvirkning på humør og arbejdsglæde. Det er bare ikke sjovt at bære døde kyllinger ud og være magtesløs,” siger Martin Hjort Jensen

Der er blevet igangsat mange undersøgelser og en task-force for at undersøge og analysere sygdommene. Det ser dog ud til, at kyllingerne er i bedring i 2016. Men ikke på niveau med tidligere år, påpeger Martin Hjort Jensen.

”Vi har haft en bedring i den generelle sundhed i dyrene, men vi er endnu ikke på det sundhedsniveau vi tidligere har haft – og som vi med rette må forvente af en daggammel kylling i Danmark,” siger han.

 Fugleinfluenza har banket på døren

Flere farlige sygdomme har været tæt på Danmarks grænse, men erhvervsfjerkræsektionen kan endnu glæde sig over, at det ikke er kommet ind i Danmark.

Axzon noteret på Nasdaq-børsen 17. november · 13:24

”Der har været flere tilfælde af fugleinfluenza i Europa. Især Frankrig har været meget hårdt ramt. Udbruddene startede helt nede syd på og er nu på vej længere op i Frankrig,” fortæller formand for slagt.

Indtil videre er der blevet talt 70 tilfælde af fugleinfluenza i Frankrig. På den positive side er Salmonella på sit laveste i Danmark, og der er slet ikke blevet konstateret salmonella i økologiske slagterkyllingeflokke.

 

 

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu