Forventer jord-prisfald: PFA holder igen med landbrugsinvesteringer

De seneste måneders prisfald på svinekød, mælk og korn har skabt skepsis blandt investorer.

De seneste måneders prisfald på svinekød, mælk og korn har sendt en bølge af skepsis ud blandt investorere i landbruget.

Det skriver Berlingske Business onsdag, hvor de har set på pensionskassernes muligheder for at hjælpe landbruget ud af krisen. 

Imens nogle fortsætter deres investeringer i landmænds bedrifter, er andre blevet mere tilbageholdende. 

ikke tæt nok på

I PFA Pension, der før har været positive over for at investere i landbruget, har tonen i dag fået en anden klang. 

»Man skal have en faglig indsigt for at investere, og vi føler ikke, at vi er tæt nok på her. Og så er der også det cykliske billede. Landbruget ligner et erhverv, der stadig har nogle udfordringer, og jeg føler mig ikke overbevist om, at hektarpriserne i Danmark har ramt bunden endnu. Vi er stadig tilbage­holdende med at investere i dansk landbrug,« siger chefstrateg Henrik Henriksen til Berlingske Business.

Så længe de betaler

Hos AP Pension oplever man i dag, at flere landmænd ringer end for et halvt år siden. Her har man indtil videre investeret 250 millioner kroner i seks landmænd, og de er stadig på jagt efter landmænd.

»Der er ingen tvivl om, at dette tester, om vi har gjort vores investeringsarbejde godt nok. Men så længe vores landmænd kan tjene penge og betale penge til os samtidig, så har vi et proof of concept,« siger adm. direktør Søren Dal Thomsen til Berlingske Business.

Dansk Farmland A/S håndterer AP Pensions investeringer i landbrug ud fra et koncept om, at landmanden selv finansierer dyr og maskiner, imens pensionsselskabet køber gården. 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle