Frygter for image: "Vi må lægge snak om død og elendighed bag os"

Esben Lunde Larsen har det faglige fundament i orden som ny miljø- og fødevareminister, men hans store udfordring bliver landbrugets omdømme i den øvrige del af samfundet, mener Karsten Willumsen, formand for Herning-Ikast Landboforening.

»Et positivt valg,« siger formanden for Herning-Ikast Landboforening Karsten Willumsen om Esben Lunde Larsens indtræden som ny miljø- og fødevareminister.

»Han er lyttende og lige som sin forgænger Eva Kær Hansen arbejdsom. Vi har set han tage sig tid til at sætte sig ind i stoffet. Det er sådan, vi har lært ham at kende som folketingskandidat i vores område, og siden han blev valgt ind i Folketinget,« fortæller Karsten Willumsen.

Landboformanden forudser, at Esben Lunde Larsens store udfordring bliver at sikre den brede, politiske opbakning til at få udmøntet landbrugspakken, som Eva Kjer Hansen fik gennemført, inden hun dagen efter afstemningen i Folketinget sagde farvel til ministerposten.

Slut med »død-og-elendighedssnak«

Men landbrugets dårlige image oven på de seneste ugers debat om landbrugspakken bekymrer Karsten Willumsen:

Daka vil med ny kappe sikre bedre kadaverkvalitetSvin 18. januar · 14:57

»Det er et spørgsmål, erhvervet kommer til at hjælpe Esben Lunde Larsen med. Det skal vi arbejde rigtigt meget med internt og med de andre landbrugsorganisationer, eksempelvis Bæredygtigt Landbrug,« siger Karsten Willumsen.

Han frygter, at landmænd vil blive regnet for klynkere, som hellere skulle finde sig et andet erhverv.

»Det begyndte jeg da at tænke, da lærerkonflikten var under opsejling - hvis det hele er død og elendighed, er det så det de skal beskæftige sig med. Sådan kan jeg også være bange for, at det vil blive med befolkningens holdning til landbruget. Død-og-elendighedssnakken må vi lægge bag os,« siger Karsten Willumsen.

Han anbefaler, at landbruget må fortsætte imagekampen og vise, at der tages hånd om miljø og dyrevelfærd i landbrug.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu