Hækkerup: Landbrugets image har lidt stor skade

Den offentlige debat om landbrugspakken, landmændenes natursyn og om, hvorvidt fødevareministeren skulle have givet Folketinget urigtige oplysninger, har bombet landbrugets image mange år tilbage, frygter Landbrug & Fødevarers direktør Karen Hækkerup.

Debatten om landbrugspakken, som blå blok i Folketinget vedtog i fredags, har gjort, at de 80 millioner kroner, som Landbrug & Fødevarer de seneste år har brugt på sin imagekampagne, er nær ved at være tabt på gulvet.

»Vores image har virkelig, virkelig lidt skade de seneste to uger,« siger Karen Hækkerup til Berlingske lørdag.

Karen Hækkerup beklager, at landbrugspakken »ikke er blevet italesat som en moderne miljøregulering«, og at danskerne på grund af mediepresset har fået det indtryk, at landmænd ikke passer på naturen.

To store landbrug går sammen om nyt pakkeri 20. november · 05:00

Om risikoen for at EU underkender landbrugspakken siger Karen Hækkerup:

»Jeg er ret  sikker på, at regeringens embedsænd har leveret et soligdt stykke arbejde. Men ender det med, at at vi overtræder direktiverne, vil det få enorme konsekvenser for dansk landbrug.

Det kan betyde, at vi skal betale såkaldte landdistriktsmidler tilbae i et enormt omfang. Vores landbrugsstøtte er også knyttet op på, at vi lever op til EUs regler, så dem kan vi også b live bedt om at betale tilbage.« 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu