Han har forgyldt de danske frøavlere - vinder pris for indsatsen

Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF, fik præstationsprisen for være strategen, der har sikret dansk frøavl verdensomspændende succes.

»Mange tak for prisen, den er jeg rigtig glad for. Fortjenesten er ikke bare min, men også alle de dygtige mennesker, der er ansat. Og ikke mindst de danske frøavlere, der kører med det lange lys på og er enormt fremsynede,« sagde Truels Damsgaard og takkede for prisen på Vækstkonferencen fredag i Randers.

 

Begrundelsen

I sin begrundelse for at det blev Truels Damsgaard, der fik præstationsprisen fremhævede Jan Beck Mikkelsen blandet andet, at Damsgaard nyder personligt stor respekt hos både landmænd, erhvervsfolk, indkøbere og medarbejdere.

»Du har som CEO for DLF formået at videreudvikle DLF til stadighed gennem fokus, flid og fremsyn, så DLF står stærkt som Brand – og i dag er markedsleder indenfor jeres felt,« sagde Jan Bech Mikkelsen i sin begrundelse og tilføjede:

»DLF har også - med dig for bordenden, og med dig som primus motor - formået at ”brande” Danmark i hele verden, og sætte Danmark på verdenskortet – senest med levering af græs til VM i fodbold, græsbaner til OL og til SuperBowl.«

Rekord stort antal deltagere til Økologi-kongres 17. november · 15:42

»Du har været med til at sikre en imponerende vækst i omsætningen i DLF fra to mia kr. til 3,4 mia. kr. i din periode som CEO. Du er medvirkende årsag til at 3.500 avlere kan levere frø i højeste kvalitet, og dermed tilfredsstille nogle af markedets mest kræsne købere. Samtidig kan frøavlerne, andelshaverne, for 4. år i træk inkassere over 14.000 kr. pr./ha.

»Alt dette – og meget mere - kan ikke lykkes uden en dedikeret ildsjæl og inspirationskilde som dig Truels, der i øvrigt altid stiller op i forskellige sammenhænge, hvor du kan være med til at fremme Landbrugets sag bredt.«

For første gang

Gjensidige og LandbrugsMedierne uddelte for første gang prisen for årets præstation på vækstkonferencen. Tre stærke, og meget forskellige, kandidater var indstillet til prisen for deres egen, helt særlige indsats. Det svære valg faldt altså på Truels Damsgaard fra DLF, der med salgschef Jan Beck Mikkelsen fra Gjensidiges ord »bare ikke er til at komme uden om«:

De øvrige nominerede for at yde en ganske særlig personlig præstation var Louise Dolmer fra Landmad.dk og Nils Jørn Laursen fra Bogballe.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu