Jordbrugets arbejdsgivere: Flere skal selv betale pension

Regeringen bør sikre arbejdsmarkedspension til alle, mener GLS-A.

Arbejdsmarkedspensionen blev indført for 25 år siden, men i dag er det stadig kun det organiserede arbejdsmarked, der er omfattet af ordningen. Det skaber en ubalance i konkurrencevilkårene blandt organiserede og uorganiserede virksomheder, Mener Gartneriets, Skovbrugets og Landbrugets Arbejdsgiverorganmisation, GLS-A

”Det er helt på sin plads at spørge, om det er retfærdigt, at dele af det danske arbejdsmarked er tvunget til at indbetale arbejdsmarkedspension, mens den anden del - én mio. cpr-numre - blot kan nyde godt af offentlig forsørgelse, når alderdommen indtræffer,” skriver GLS-A i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Ikke alene skaber det en unfair konkurrencesituation, men det har ligeledes en stor negativ effekt på de offentlige udgifter, at en stor del af danskerne ikke sparer op til alderdommen. Vi har brug for, at politikerne aktivt vil arbejde for, at øge antallet af personer der selv sparer op til deres alderdom. Politikerne kan passende starte med at gøre arbejdsmarkedspensionen tvungen for alle erhvervsaktive personer i Danmark. Kun på den måde undgår vi, at dele af den danske befolkning ikke tager ansvar for egen fremtid.”

Daka vil med ny kappe sikre bedre kadaverkvalitetSvin 18. januar · 14:57

Hvis alle erhvervsaktive personer i Danmark var tvunget til ved lovgivning at spare op til pension, vil de offentlige pensionsydelser blive kraftigt reduceret og konkurrencen mellem virksomhederne vil blive mere fair, mener GLS-A.

”Det bør være alles pligt at spare op til deres alderdom, i stedet for at leve på offentlig forsørgelse i alderdommen. Det vil naturligvis tage mange år at indfase et obligatorisk arbejdsmarkedspensionssystem for alle, men det vil komme hele samfundet til gavn i sidste ende, og derfor mener vi, at det er et emne, der kræver mere opmærksomhed i det offentlige rum,” slutter GLS-A.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu