Jyske Markets: Aktiepanik trækker afgrødepriser med ned

Faldende aktiemarkeder - som skete på en noget tynd baggrund - trak mandag afgrøderne med ned.

Mandag var der panik på aktiemarkedet i Kina på årets første handelsdag, og den spredte sig til resten af verdens aktiemarkeder - og også til afgrødepriserne. Det skriver Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar, der også noterer, at aktiepanikken skyldtes særlige kinesiske forhold  - og ikke ringere økonomiske nøgletal.

Aktiepanikken betød, at Matif-noteringen for hvede fulgte de amerikanske afgrøder, som faldt på baggrund af de dykkende aktier og tog en deroute på 2,25 euro pr. ton for mar’16 kontraktens vedkommende.

Partier mistænker Esben Lunde for at skjule nye kvælstof-tal for Folketinget 23. november · 07:27

Faldet opstod altså ikke på baggrund af nye fundamentale forhold og med et stigende marked i Chicago for både hvede og sojakompleksets vedkommende her til morgen, forventer vi således også at de europæiske afgrøder vil korrigere i opadgående retning i dag.

De faldende priser på Matif i går ignorerede også totalt det faktum, at den amerikanske dollar på ny styrkede sig over for euroen og siden 29. december har været inde i en stigende trend, hvilket øger europæiske afgrøders konkurrenceevne på eksportmarkederne.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu