Kent Skaanning får pris for indsats for biogas

Den tidligere svineproducent og formand for Landsforeningen af Danske Svineproducenter Kent Skaanning fik forleden ’European Solar Prize 2015’ for sit engagement for grøn energi og biogas.

Komitéen bag prisen pegede på Kent Skaanning mangeårige engagement, der blandt andet har gjort mellemstore gårdbiogasanlæg til en succes i Danmark.

”Gårde og samfund i mange lande nyder nu godt af de systemer, Kent Skaanning har lagt kimen til udviklingen af,” lød argumentationen blandt andet.

Det blev desuden fremhævet, at han er en af de mest fremtrædende repræsentanter for biogassektoren i Danmark, og at han har bidraget til udviklingen af teknologi, der nu udbredes i resten af verden.

Efter prisuddelinegn sagde Kent Skaanning:

”Det har altid drevet mig, at biogas løser et affalds- og miljøproblem, samtidig med at lokale ejere kan drage økonomisk nytte af anlæggene. Biogas er den reneste og mest meningsfyldte måde at skabe grøn, vedvarende energi på, fordi man både løser et affaldsproblem, reducerer CO2-udledningen og som en sidegevinst skaber en bæredygtig gødningsform.”

”Det er en win-win-situation for miljøet og de lokale ejere, og det mener jeg ikke, globale investorer skal drage nytte af. Vi vil opnå det maksimale udbytte af biogasproduktionen, hvis der er lokalt engagement i både ejerskab og drift af anlæggene,” sagde han.

Fakta om Kent Skaanning

  • Kent Skaanning drev i over 30 år landbruget Hegndal i Vestjylland, hvor han allerede i 00’erne begyndte at eksperimentere med og investere i biogasanlæg
  • Han stiftede i 2010 virksomheden ComBigaS, som han i dag er bestyrelsesformand for
  • Virksomheden ejer to demonstrationsanlæg i Hemmet i Vestjylland, hvorfra en innovativ og afprøvende tilgang til biogasbranchen fortsat driver forretningen og virksomhedskulturen
  • ComBigaS ledes i dag af direktør Klaus Høgh og har 13 ansatte. Der søges i øjeblikket fem ekstra medarbejdere, så virksomheden kan følge med den internationale efterspørgsel efter danske biogasanlæg. 

Relaterede

14. nov 10:00

Overraskende farvel til svinene

Dårlig økonomi, en blodprop, og en søn der ikke vil overtage den store svineproduktion ved Hemmet er årsagerne til, at Kent Skaanning siger farvel til svinesektoren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle