Kun 660 mangler at få udbetalt landbrugsstøtte

NaturErhvervstyrelsen oplyser, at de er længere fremme med at få udbetalt arealstøtten for 2015 end styrelsens egen målsætning.

NaturErhvervstyrelsens mål om, at 97 procent af ansøgningerne om grundbetaling og grøn støtte skulle være sagsbehandlet færdigt senest 31. januar 2016 er passeret en lille måned før tid.

Mere end 98,5 procent af nu færdigbehandlet og styrelsen fokuserer nu på, at få de sidste ansøgninger færdige.

"Vi sagsbehandler de sidste ca. 500 sager så hurtigt, som vi overhovedet kan. Derudover afventer ca. 160 sager, som er under 2 ha, om de kan komme over minimumskravet ved at få udbetalt slagtepræmie for kvier, tyre og stude på mindst 300 euro (ca. 2.232 kr.). Udbetaling af slagtepræmien begynder til marts," skriver styrelsen.

Enhedschef Vibeke Møgelvang er glad for, at det går efter planen.

Byrådskandidater siger ja til flere vindmøller 19. november · 11:32

”Jeg er meget glad for, at vi har kunnet udbetale arealstøtten til landmændene med samme hastighed som tidligere år, selvom vi fik et helt nyt og temmelig kompliceret regelsæt i 2015. Både landbrugets konsulenter og vores egne medarbejdere har været utroligt dedikerede i hele 2015, og vores IT-systemer har fungeret som planlagt. Det er dette store arbejde, som nu bærer frugt,” siger Vibeke Møgelvang i en pressemeddelelse.

Styrelsen har indtil nu udbetalt for 2015 mia. kr. i direkte støtte:

  • 4,04 mia. kr. i grundbetaling
  • 1,87 mia kr. i grøn støtte
  • 25 mio kr. til unge nyetablerede landbrugere
  • 20 mio kr. i ø-støtte

Du kan logge på Tast selv-service og tjekke, om din grundbetaling er klar til udbetaling.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu