Landboformand: "Det er det eneste rigtige, Lars Løkke"

Christian Lund, formand for Sønderjysk Landboforening, roser Lars Løkke for at beholde Eva Kjer og forsøge at klinke skårene i blå blok. Læs hele hans debatindlæg her.

Af Christian Lund, formand for Sønderjysk Landboforening

Statsminister Lars Løkke Rasmussen traf det eneste rigtige valg, på baggrund af den særlige situation regeringen er kommet i, som følge af at Det Konservative folkeparti har udtrykt mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. 

Statsministeren havde svært ved at se, at mistilliden er berettiget, idet Eva Kjær Hansen har ydet en kæmpe indsats for at gennemføre den fælles politik på landbrugsområdet, som de fire partier var enige om og gik til valg på. 

Statsministeren ser det ikke som attraktivt hverken at sætte Eva Kjer Hansen fra bestillingen eller udskrive folketingsvalg midt i en svær tid. På den baggrund inviterer han partierne bag regeringen,  til forligsmøde kl. 16.

Det er efter min mening den eneste rigtige beslutning at Lars Løkke nu rækker hånden frem, og søger at skabe fornyet tillid til samarbejde med partierne bag regeringen. 

Vi skal videre med ”Vækst i hele Danmark”!

Danmark har nemlig masser af udfordringer, der trænger til at blive løst. For os der bor i Danmarks landdistrikter og landkommuner, er det af allerstørste betydning at regeringens politik for ”Vækst i hele Danmark” og herunder de blå partiers forlig landbrugspakke og fortsættes. 

Landmand bygger ny stald og fik besøg af kommunalpolitikere 17. november · 15:21

Vækstmuligheder og udvikling i Danmarks landkommuner og i landbruget har været forsømt i mange år, Og lige netop under Venstreregeringen er der sat rigtig mange tiltag i gang, som giver optimisme for fremtiden. Det må ikke stoppe. Landbruget, følgeerhverv, serviceerhverv og livet i landsbyerne har brug for det.

Landbruget er nøglen til velfærd!

Vi skal også huske, at landbruget er nøglen til en stor del af den danske velfærd. Nogle få landmænd skaber råvaregrundlag for en meget stor og eksporterende fødevareindustri.

Tænk bare på hvor mange beskæftigede der er i internationale virksomheder som Arla, Danish Crown, Copenhagen Fur, DLG, Danish Agro o.s.v. og i alle de fag der lever af at servicere dem -  fra bankfolk til håndværkere og en stor del af industrien.
Derfor er det vigtigt at regeringen fortsætter og gør arbejdet færdigt.

Fra min stol skal der lyde den største opfordring til at regering og forligspartierne strækker sig langt for finde en konstruktiv løsning, der kan bringe såvel landbrugspakken som regeringen videre.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu