Landboformand har kurs mod Folketinget

Formand for Sydvestjysk Landboforening, Claus Christensen er valgt som Venstres folketingskandidat i Vardekredsen.

Med en sejr over tre modkandidater blev formanden for Sydvestjysk Landboforening mandag aften valgt som Venstres folketingskandidat i Vardekredsen. Det skriver Jysk LandbrugsRådgivning på deres hjemmeside.

Efter en årrække som formand for Sydvestjysk Landboforening og fire år som bestyrelsesmedlem i L& F har Claus Christensen dermed sat kursen mod en plads i Folketinget.

På et opstillingsmøde mandag aften havde Venstres medlemmer fire kandidater at vælge imellem. Efter to afstemningsrunder var to kandidater sorteret fra, og valget stod derefter mellem Claus Christensen og det mangeårige byrådsmedlem, Preben Friis Hauge.

Ved den tredje og afgørende afstemning stod det dog klart, at Claus Christensen havde opsuget hovedparten af de stemmer, der i de første to afstemningsrunder faldt på kandidaterne Mads Sørensen og Jan Wammen. Claus Christensen opnåede nemlig 234 ud af 389 mulige stemmer.

Styrelse: Behovet for målrettede efterafgrøder mindskes i 2018 22. november · 15:26

"Der er brug for flere landmænd på Christiansborg, og landmand, det vil jeg altid være. Men det er klart, at jeg ikke kun er gået ind i det her for at arbejde for landbruget. Jeg ser det som min opgave at sikre indflydelse fra vores landsdel," sagde Claus Christensen efter opstillingsmødet.

"Vi har alt for længe set på, at vækst er noget, der foregår i storbyerne. Jeg kan godt acceptere, at der sker en udvikling i byerne, men det har glædet mig at se, at man politisk er blevet mere optaget af, at vi også skal have vækst i landområderne." 

Han forsikrer, at han ikke vil forsømme sin post som formand for Sydvestjysk Landboforening.
"Jeg svigter ikke min landboforening. Men der kan godt blive tale om mere uddelegering," forudser han.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu