Landboorganisationer: Ny minister er godt inde i landbrugets forhold

Ny miljø- og fødevareminister får rosende ord med på vejen fra både L&F og Bæredygtigt Landbrug.

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild er glad for udnævnelsen af Esben Lunde Larsen som ny miljø- og fødevareminister.

"Jeg ønsker Esben Lunde et meget stort velkommen. Jeg er sikker på, at han kan blive en god miljø- og fødevareminister. Esben kender landbrugets vilkår fra sin tid i Vestjylland, fra sin opvækst og sit arbejde i byrådet i Ringkøbing-Skjern.

Samtidig er han jo et akademisk menneske, der har arbejdet i forskningsministeriet. Esben har den kæmpe fordel, at han både kan begå sig ude blandt hårdtarbejdende folk og i det akademiske miljø," siger Martin Merrild til DR P4 Midt & Vest.

Martin Merrild var ikke glad for, at Eva Kjer Hansen skulle forlade posten som miljø- og fødevareminister.

"Jeg har beklaget Eva Kjer Hansens afgang i sidste uge, og det gør jeg stadig. Men det er et vilkår, jeg ingen indflydelse har på, og derfor forholder jeg mig til den situation, der er nu. Og som tingene er, og når der skulle findes en ny minister, er jeg rigtig glad for, at det blev Esben Lunde Larsen, siger Martin Merrild til DR P4 Midt & Vest.

Esben Lunde Larsen forlader posten som uddannelses- og forskningsminister, som i stedet overtages af Ulla Tørnæs, der kaldes hjem fra Europaparlamentet.

Esben Lunde er godt inde i landbrugets forhold

Også Landbrug & Fødevarers viceformand Lars Hvidtfeldt ser frem til et godt samarbejde.

»Vi har allerede haft et godt samarbejde med Esben Lunde Larsen, mens han har været forskningsminister. Vi kender ham som en dygtig politiker, som allerede før han blev forskningsminister, har sat sig grundigt inde i landbrugets forhold,« siger Lars Hvidtfeldt.

Han ser frem til at Esben Lunde Larsen skal føre bestemmelserne iden netop vedtagne landbrugspakke ud i livet, herunder at få udformet den målrettede miljøregulering.

Om statsminister Lars Løkke Rasmussens udpegning af europaparlamentarikeren Ulla Tørnæs som ny uddannelses- og forskningsminister siger Lars Hvidtfeldt.

»Det er gammel kending, som vi er glade for at få hjem til den danske, politiske scene. Vi ser frem til at få et godt samarbejde med hende også,« siger Lars Hvidtfeldt.

Tilfreds med arvtager

Også Bæredygtigt Landbrug, der har rost den afgående miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til skyerne for hendes arbejde med den omstridte landbrugspakke, er tilfreds med arvtageren.

"Det er et stort hul, den nye minister skal udfylde efter Eva Kjer Hansen, så vi glæder os over, at der kommer en vestjysk landmandssøn på pladsen, der ved, hvordan man samtænker natur og landbrug," siger formand for Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen til organisationens hjemmeside.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle