Landmand vinder over Skat i retten - får konsekvens for andre

En landmand skal fremover betale meget mindre i husleje til sit eget selskab. Afgørelsen kan betyde lignende ændringer for andre landmænd, mener chefkonsulent.

En landmand fra Skanderborg kan se frem til en mindre månedlig husleje. Helt præcist så skal han fremover kun betale det halve af det beløb, som Skat oprindeligt mente var en passende husleje.

Video: Omlægning fra malkekøer til kødkvæg har flere fordeleKvæg 16. januar · 07:01

"Det er utroligt interessant – også for andre landmænd – at Landsskatteretten i denne sag har fældet dom til landmandens fordel. Jeg er yderst tilfreds med afgørelsen, som jeg finder meget rimelig," siger chefkonsulent Anna Boel, som har ført sagen for landmanden.
 
Sagen handler om en landmand, som har købt en landejendom i en selskabsform. Han skal således bo til leje og betale en husleje til sit eget selskab. Skat var dog af den mening, at den oprindeligt fastsatte husleje, ifølge hovedaktionærreglerne, var forkert og mente, at landmanden skulle betale en hel del mere i husleje.
 
"Vi kan nu konstatere, at dommen giver landmanden medhold. Landsskatteretten accepterede det forslag, som både vi og landmanden foreslog, og det er primært begrundet i det faktum, at der er bopælspligt på landejendomme. Skat kan derfor ikke forholde sig til hovedaktionærreglerne, hvilket er blevet cementeret med denne sag," konstaterer Anna Boel.
 
Afgørelsen kan ifølge Anna Boel betyde, at når boliger ejet af selskaber fremover skal prissættes i forhold til husleje, kan lejeren nøjes med at blive beskattet af markedsværdien. For landmanden fra Skanderborg betyder dette altså en halvering i forhold til det beløb, som Skat anså som rimeligt.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu