Landmandspolitiker erklæres inhabil i pesticidsag

Venstre-politikeren Søren Erik Pedersen er af sine kolleger i Økonomiudvalget blevet erklæret inhabil i behandlingen af kommunens plan for pesticidfri zoner. Det skriver Midtjyllands Avis.

Det skyldes, at politikeren er gårdejer og har nogle hektar jord i områder, der kan blive berørt af planerne.

Søren Erik Pedersen har nu klaget til Statsforvaltningen.

"Jeg har et lille areal på to-tre hektar, der ligger i nærheden af Nr. Vissing Vandværk, men det er ikke noget, der har væsentlig økonomisk betydning for mig. Derfor undrer jeg mig over, at jeg er blevet erklæret inhabil og har spurgt Statsforvaltningen, om det er kan være rigtigt. Men jeg har ikke fået svar," siger Søren Erik Pedersen.

TraktorTechs gyldne klip: Verdens største traktor på hyldestturneMaskiner 15. januar · 16:18

Han har to øvrige Venstrekolleger, der også sidder i Miljø- og Planudvalget og har været med til at påvirke kommunens politik, der har som mål at beskytte drikkevandet.

Skanderborg Kommune vil forsøge at indgå frivillige aftaler, hvor landmændene kompenseres mod af afstå retten til at sprøjte på deres marker. Hvis landmændene ikke frivilligt vil indgå aftaler, vil kommunen skride til påbud.

Også Aarhus Kommune har planer om at indføre sprøjtefrie zoner ved Beder syd for byen. Sidste uge bad byrådet Teknisk Udvalg om at tage stilling til sagen, inden byrådet igen skal tage endeligt stilling.

Redigeret 28. januar kl. 12: Vi skrev tidligere, at det var Miljø- og Planudvalget, der havde erklæret Søren Erik Pedersen inhabil, men der er retteligt tale om økonomiudvalget.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu