L&F byder kommuner op til dans om landbrugspakken

Landbrug & Fødevarer har i denne uge sendt breve til landets Miljø- og Teknikformænd i samtlige kommuner. Brevene skal skabe faglige diskussioner og nuancere landbrugspakken. Se TV2s indslag om brevene og dialogen mellem kommune og landmand i linket.

Landbrug og Fødevarer har sendt breve til samtlige Miljø- og Teknikformænd i de danske kommuner. Brevene skal aflive myterne om landbrugspakken og invitere til samarbejde mellem landmændene og de kommunale politikere, fortæller TV2 Fyn i et indslag.

”Vi har sendt der her breve ude, fordi vi føler at debatten har været ophedet og unuanceret. Vi håber, at brevene kan være med til at starte nogle gode og regionale diskussioner, om hvordan man får udnyttet denne landbrugs og fødevarepakke bedst.

Landmænd får flere støtte-millioner til at lægge om til økologi 9. december · 08:56

Der er jo omkring 30 konkrete initiativer, og ikke kun det ene, der har været diskuteret,” udtaler direktør for Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen sig til TV2 Fyn.
 
På Fyn er over halvdelen af Fyn er områder, hvor landmændene kun kan få gavn af landbrugspakken og de lempede gødningsregler, hvis der samtidig etableres flere vådområder eller skove. Derfor vil landmændene få gavn af brevet, som lokalpolitikerne har modtaget fra L&F.

Landbrug & Fødevarer vil gerne i dialog med landets kommuner, så de sammen kan få landbrugspakken ud og skabe en stærkere landbrug og fødevaresektor samtidig med at passe på miljøet.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu