Naturfredningsforening skeptisk: Hvor grøn er Esben Lunde?

Danmarks Naturfredningsforening har sin tvivl om, hvor grøn den nye miljøminister, Esben Lunde Larsen, er.

Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, hilser Esben Lunde Larsen (V) velkommen som landets nye miljø- og fødevareminister.

Hun udtrykker samtidig håb om, at den nye minister vil være mere lydhør over for naturvennernes synspunkter.

"Jeg håber, det bliver en minister, der også vil lytte til andre end Bæredygtigt Landbrug, siger Ella Maria Bisschop-Larsen med henvisning til, at den afgående minister, Eva Kjer Hansen (V), blev beskyldt for at pleje lidt for tætte relationer til landbrugsorganisationen.

DN-præsidenten håber, at den nye miljø- og fødevareminister vil lægge en anden stil for dagen.

"Det er nødvendigt med en anden stil, men jeg har ikke de store forhåbninger," siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Hellere en landmand end en direktør til bords 10. december · 09:40

Hun henviser til, at Esben Lunde Larsen blandt andet har talt for ophævelse af kystbeskyttelsen, som Danmarks Naturfredningsforening netop er indædt modstander af.

"Vi har set Esben Lunde tale varmt for ophævelse af beskyttelsen af vores kyster. Vi har til gode at se, at han også vil noget på miljøområdet," siger DN-præsidenten.

Foreningen vil hurtigst muligt indbyde den nye minister til et møde i et håb om at sætte et fingeraftryk på den tillægspakke, som bliver den nye ministers første opgave at få forhandlet på plads.

"En tillægspakke er helt nødvendig, så vi får nogle modforanstaltninger, der vil afbøde effekten for natur og miljø," siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu