Norsk rigmand ejer nu halvdelen af kendt dansk gods

Ejeren af den norske lavpriskæde Rema 1000 har nu opkøbt næsten halvdelen af det økologiske storlandbrug Gram Slot, der har 1.400 hektar i drift.

Stifteren af lavpriskæden Rema 1000, Odd Reitan, købte i 2010 20 procent af aktierne i Gram Slot, der består af Gram og Nybøl Godser A/S. Siden har Rema 1000 købt flere aktier i det sønderjyske landbrug, og i dag ejer den norske lavpriskæde 46 procent af aktierne i slottet, skriver Børsen.

Rema 1000 og Gram Slot har siden 2009 haft en eksklusiv aftale om, at Grams Slots økologiske produkter forhandles i kædens butikker. I dag leverer det sønderjyske landbrug økologisk mælk, kartofler, havregryn, mel og mange andre produkter under varemærket Gram Slot til omkring 250 af Remas butikker.

»Vi har et fantastisk partnerskab, fordi vi har et fælles værdigrundlag. For mig handler det ikke bare om at få kapital stillet til rådighed af en ekstern investor som Rema 1000. Partnerskabet er også en fantastisk mulighed for at skabe udvikling og nye produkter, siger direktør Svend Brodersen, Gram Slot.

TraktorTechs gyldne klip: Verdens største traktor på hyldestturneMaskiner 15. januar · 16:18

»Frem for bare at lade pensionskasserne købe de store landbrug, skal man tænke intelligent ejerskab. De færreste unge kan jo spare nok op til at købe en gård med realkredit- og banklån. Måske ender det med, at Danmark får 20 procents folkeaktier i landbruget, så forbrugerne bliver direkte medejere, frem for at de bliver det indirekte gennem pensionskasser,« siger Svend Brodersen.

Remas danske ledelse ønsker ikke at kommentere partnerskabet overfor Børsen..

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu