Spar penge ved at planlægge generationsskifte

Generationsskiftet bør være en del af en langsigtet forretningsstrategi, lyder det fra LMO.

Der er fra politisk hold lagt op til, at bo- og afgiftssatsen falder hele seks procentpoint, fra 13 til syv, fra 2017 til 2018.

Der kan derfor allerede i år være god grund til at gøre generationsskiftet til en del af en langsigtet forretningsstrategi.

Det siger chefrådgiver Susanne Møberg fra LMO.

Kæmpe russisk svineproducent ramt af afrikansk svinepestSvin 13. december · 07:41

”Vi oplever nu, at den kommende generation af landmænd venter med at overtage ejendommene. Årsagen er udsigten til dårlige driftsresultater og indtjeningen – også i situationer hvor der faktiske er fornuftige egenkapitalværdier i virksomhederne. Det kan være utroligt fornuftigt allerede her i 2016 at gøre det indledende arbejde og dermed eventuelt gennemføre generationsskiftet i 2018”, siger chefrådgiver Susanne Møberg i en pressemeddelelse.
 
Der er mange forhold af familiære, økonomiske og forretningsmæssig karakter, som har afgørende betydning for, at et generationsskifte bliver vellykket for både sælger, køber og ikke mindst selve virksomheden, der skal drives og udvikles mange år fremover, siger hun.

”Det økonomiske område er stærkt præget af den generelle gælds- og indtjeningskrise, der er i landbruget i dag. Forhold af denne karakter har stor effekt og påvirker mulighederne for gennemførelse af generationsskifte. Det er vigtigt at få udarbejdet en strategi- og generationsskifteplan og få den igangsat,” siger Susanne Møberg og nævner også vigtigheden af at undersøge alle muligheder og eventuelt også pengeinstituttets tilsagn om at realisere planerne.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu