Sparekasse ramt af ekstra nedskrivninger på landbrug

Landbruget kostede sidste år Frøs Herreds Sparekasse 32 mio. kr. ekstra efter besøg af Finanstilsynet.

Frøs Herreds Sparekasse fik sidste år et underskud på 46,6 mio. kr. mod et overskud på 17,7 mio. kr. året før. Det var især nedskrivninger på i alt 108 mio. kr., der trak resultatet i minus.

Efter et besøg af Finanstilsynet i efteråret måtte sparekassen nedskrive yderligere 32 mio. kr. på deres landbrugsengagementer.

Regnskabet for 2015 viser ifølge direktør Kurt Jensen, at især landbruget har svære tider.

»Landmændene mærker den værste krise i mange år. Derfor er det positivt, at regeringen er i gang med at gennemføre dens 16 punktsplan, som på sigt giver landbruget større indtjening. Vi er sat i verden for at understøtte vækst og udvikling i vores landsdel, og derfor bidrager vi med at bære en del af det ansvar, som vi mener, det er at bakke op om bæredygtige bedrifter – både i gode og dårlige tider.

Når Niels Peter bygger - bygger landsbyen med 19. november · 10:03

Vores landsdel er dybt afhængig af landbruget og de mange arbejdspladser, som følger i kølvandet på erhvervet. Det er værd at huske på, at landbruget bidrager med et meget stort milliardbeløb til Danmarks samfundsøkonomi,« siger Kurt Jensen.

Finanstilsynet konstaterede i forbindelse med besøget i efteråret, at sparekassen ikke er særligt disponeret mod landbruget, og at sparekassens solvensprocent på 14,6 er tilstrækkelig høj.

Sparekassen forventer i 2016 et overskud på 30-40 mio. kr. før skat og væsentligt færre nedskrivninger.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu