Unge stormer til landbrugsskolerne - øget optag på 300

Trods modvind for landbruget oplever landbrugsskolerne fremgang.

Landbruget er et presset erhverv. Alligevel ønsker et stigende antal unge tilsyneladende et liv med pløjejord under neglene.

I 2016 er næsten 1.700 unge i gang på en landbrugsuddannelse. Det tal lå på omkring 1.400 for to år siden. Det viser en opgørelse fra Danske Landbrugsskoler, DR Syd har fået lavet.

En af dem er 17-årige Henrik Strøh Huusmann, der er i gang med første forløb på Gråsten Landbrugsskole. Trods den dystre dækning af erhvervet, var han ikke i tvivl, da han valgte uddannelse:

"Det er min interesse og det, der altid har interesseret mig. Selvom jeg godt kan blive lidt bekymret, hvis jeg åbner avisen, så tror jeg nok det skal gå alligevel," siger Henrik Strøh Huusmann.

Medie: Kapitalfond vil købe stor biogasproducent 12. december · 17:21

Forklaringen er ifølge formand for Danske Landbrugsskoler Marianne Oksbjerg blandt andet, at der i dag er mulighed for at kombinere selve erhvervsuddannelsen med en EUX, der er en gymnasial eksamen.

Det er en succes, mener Marianne Oksbjerg. Hun tror heller ikke, at man skal undervurdere danskernes stigende interesse for, hvad vi putter i munden:

"Grønt er blevet in. Vi interesserer os for, hvad vi spiser og selvfølgelig smitter det også af på uddannelsen," siger hun.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu