Økosalget boomer - går markant bedre end forventet

Det går langt bedre end forventet med økologi-salget herhjemme, og detailsalget er netop opjusteret med 700 mio. kr. til i alt 8,7 mia. kr. i 2016.

Danmarks Statistik har i dag opjusteret detailomsætningen for økologiske fødevarer i både 2015 og 2016 på baggrund af nye virksomhedsindberetninger for de to år.

Det betyder, at økologisalget i detailhandlen er opjusteret med 700 mio. kroner til i alt 8,7 mia. kroner i 2016.

I 2016 var der altså en fremgang i økologisalget på i alt 15 pct. i forhold til året før. Det betyder også, at den økologiske markedsandel i detailhandlen i Danmark nu er opjusteret til 10,5 pct. i 2016. Det er den suverænt højeste andel i verden med Luxembourg på anden pladsen med 8,6 pct.

butikkernes økosalg nærmer sig 10 mia. kr.

”På baggrund af de nye tal fra Danmarks Statistik og på, hvad vi hører fra detailhandlen, forventer vi i Landbrug & Fødevarer, at der i 2017 er solgt økologiske fødevarer i detailhandlen for 9,9 mia. kroner, hvilket svarer til en stigning på 14 pct", siger Ejvind Pedersen, der er chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

"Vi forventer, at markedsandelen nu er steget til omkring 11,5 pct. i detailhandlen i 2017. Når vi medregner økologisalg i foodservice (dvs. restauranter, storkøkkener og cafeer, red.), via internet og markedspladser forventer vi et samlet salg på omkring 14,3 mia. kroner i 2017. Det svarer til et forbrug på 2.550 kr. per dansker", siger han.

Erhvervsorganisationen regner ligeledes med et øget økologisalg i 2018 på et niveau på 10-15 pct. i detailhandlen. Den opjusterede detailomsætning i 2016 gælder for alle fødevaregrupper.

Der blev solgt økologiske mejerivarer for 2,2 mia. kroner, grøntsager for 1,5 mia. kroner, frugt for 1,0 mia. kroner og kødvarer for 0,7 mia. kroner.

”De danske øko-landmænd er mere end parate til at øge produktionen i takt med en stigende efterspørgsel fra forbrugerne på hjemmemarkedet, men også fra de udenlandske markeder. Der er nemlig en markant igangværende stigning i produktionen af økologiske fødevarer samt omlægning til økologi hos danske landmænd,” siger Ejvind Pedersen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle