ØL advarer imod giftig plante: Hjælp os med at udrydde den

Få dine naboer til at udrydde planten, der er meget giftig for heste og kvæg, lyder opfordringen fra Økologisk Landsforening.

Eng- og vårbrandbæger er giftige og skal helst udryddes, hvis det står til planterådgiver Anne Eriksen fra ØkologiRådgivning Danmark.

Hun håber, at hun kan sætte gang i en 'folkebevægelse', der vil hjælpe kvægbrugere og hesteejere med at holde eng- og vårbrandbæger væk på arealer tæt på græsmarker. Og det skal plakater med budskabet hjælpe med.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

"Hjælp os med at holde naboarealer til græsmarker fri for giftig vår- og engbrandbæger, så de ikke spreder sig".

Sådan lyder budskabet på en plakat fra ØkologiRådgivning Danmark, der opfordrer alle til at fjerne brandbægerplanter i en afstand af 200-300 meter fra græsmarker, da planterne er giftige for kvæg og heste.

Ikke høstes

"Lige nu står engbrandbæger i fuldt flor i grøfter og på udyrkede arealer, så det er nu, man skal ud og trække dem op eller evt. slå og fjerne dem fra marken, hvis der er mange af dem. De må for alt i verden ikke høstes med i hø eller ensilage til kvæg og heste", advarer Anne Eriksen.

I så fald forsvinder den bitre smag, dyrene æder foderet og forgiftes.

"Planterne er giftige, og dyrene kan lide en pinefuld død, hvis de æder dem", tilføjer hun.

Anne Eriksen opfordrer alle brandbægerramte kvægbrugere og hesteejere til at printe plakaten og bede deres naboer om hjælp.

"Og hvis det er kommunale arealer, det handler om, så send plakaten til teknisk forvaltning sammen med et markkort", anbefaler hun.

 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle