ØL: Aftale for 120 mio. kr. er noget der batter

Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået aftale om 120 mio. kroner over fire år til en økologipakke. Naturen, forbrugerne og dyrene vinder, og pengene baner vej for mere økologi, mener Økologisk Landsforening.

Regeringen, SF og Enhedslisten har netop indgået aftale om 120 mio. kroner over fire år til en økologipakke.

Ifølge Økologisk Landsforening skal pakken fremme økologisk eksport og innovation samt omlægning af flere offentlige køkkener og landbrug til økologi til gavn for natur, dyrevelfærd, rent grundvand og sundhed - og foreningen roser aftalen, som vil give en ”dobbelteffekt” på vækst og nye grønne løsninger.

»Naturen, forbrugerne og dyrene vinder, når regeringen fastholder en offensiv, dansk økologipolitik. Samtidig vil aftalen skabe eksportindtægter og jobs, og bakke op om de økologiske landmænd og kommuner, der driver økologi frem,« siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Aftalen indeholder 30 millioner kroner årligt over fire år, 2015 – 2018. For aftalen har Økologisk Landsforening lagt vægt på behovet for økologisk eksportfremme, omstilling af de offentlige køkkener, og innovation, der styrker økologernes konkurrencedygtighed, samt på behovet for rådgivning af landmænd, der overvejer økologi.

- Der er interesse for økologi hos flere landmænd. Stigende økologisk salg kombineret med innovation og styrkede udbytter i marken gør økologi til en lettere udviklingsvej for mange landbrug, siger Per Kølster.

Foreningen fremhæver også aftalens støtte på 10 millioner kroner til ”biodiversitet” eller Arkegårde, som skal medvirke til at bevare unikke danske husdyrracer og plantesorter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle