ØL er begejstret for ny regeringsaftale

Økologisk Landsforening roser den nye regeringsaftales ambition om at fordoble det økologiske areal, samt at fordoble både økologisk eksport og danskernes forbrug af økologi i 2030 og dens ambitioner om socialt retfærdig klimaomstilling og en ny landbrugspolitik i EU.

Fordobling af det økologisk areal, samt fordobling af økologisk eksport og danskernes forbrug af økologi, er en del af en ambitiøse grønne satsning, som skal gavne naturen, klimaet, miljø og rent drikkevand i Danmark i den nye regeringsaftale.

Alt sammen er elementer i den nye regeringsaftale, der begejstrer Økologisk Landsforening. 

"Aftalen er et historisk gennembrud for økologi, og vi glæder os nu til det kommende samarbejde om udvikling af ny dansk økologipolitik, som kan realisere de ambitiøse mål, og fastholde Danmark som verdens førende økologiland, siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening i en pressemeddelse.

"Det kræver blandt andet nye investeringer i innovation, markedsudvikling og forskning. Ny viden, nye markeder og nye innovative løsninger, skal støtte de økologiske landmænd, virksomheder og madprofessionelle i at drive klimaomstillingen og skabe nye jobs i fødevarebranchen". 

Økologi- og klimaomstilling i offentlige køkkener

Økologisk Landsforening håber af den nye regering vil laver om på nedprioriteringen af økologisk og klimavenlig mad i offentlige køkkener.

"Omstilling til økologi i offentlige køkkener har skabte sundere og klimavenlige måltider, med mindre spild, mindre kød og mere grønt. Indenfor samme budget. Det er en kloge velfærdsløsning. En klog klimaløsning, skabt med nyt håndværk og uddannelse ud i køkkenerne, siger Paul Holmbeck.

EUs landbrugspolitik skal være grøn

Økologisk Landsforening er også meget positive overfor aftalen om mål for sænkning af klimabelastningen i Dansk landbrug, samt at regeringen vil arbejde for en grøn omstilling af EU´s landbrugspolitik.

"Det er meget positivt, at aftalen viser enighed om at omstille EU’s landbrugspolitik så den i fremtiden bruger støttemidler til at motivere landmænd til nye handlinger for naturen og klimaet. Det er nødvendigt, at Danmark er en markant fortaler for disse ændringer, for mange lande er tilfredse med at bevare tingene, som de er nu", siger Paul Holmbeck.


 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle