ØL inviterer til kursus for grøntsagsavlere, der overvejer økologi

Økologisk Landsforening inviterer til kursus for grøntsagsavlere, der overvejer at lægge om til økologisk produktion. Kurset finder sted hos Skiftekær Økologi på Tåsinge den 13. august.

Der er aldrig blevet solgt så mange økologiske fødevarer som nu, og de seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at frugt og grønt er den økologiske varekategori, der vokser allermest.

Derfor er der et markant behov for flere danske producenter af økologiske grøntsager, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.
 
Som resultat heraf, inviterer Økologisk Landsforening den 13. august til inspirationskursus for grøntsagsavlere, der overvejer at lægge deres produktion om til økologi.

Programmet dækker emner om produktion og afsætning i teori og praksis, og samtidig får deltagerne øget deres faglige netværk med nye samarbejdsmuligheder.
 
"På kurset sætter vi fokus på de grundlæggende økologiske principper, på de lovgivningsmæssige rammer for økologisk grøntsagsproduktion og på, hvad det betyder at være økologisk producent. Og så skal vi selvfølgelig også i marken på Skiftekær for at se og høre om dyrkning af udvalgte kulturer", siger Julie Rohde, projektleder i Økologisk Landsforening.

Programmet

09.00: Økologisk brunch fra Øland og velkomst

09.15: Økologien på vej frem v/Jens Peter Hermansen, Økologisk Landsforening

09.45: Fra konventionel til økologisk producent – hvad skal jeg være forberedt på, og hvad er de     
           vigtigste ændringer, når produktionen lægges om? v/ Richard de Visser, Gartnerirådgivningen

11.00: Rundvisning på Skiftekær v/Peter Bay, Skiftekær Økologi

12.30: Økologisk frokostbuffet fra Øland

13.00: Udfordringer og løsninger i økologisk grønsagsproduktion. Dyrkningssystemer, ukrudtsbekæmpelse,
           gødskning, sortsvalg og plantebeskyttelse v/Richard de Visser, Gartnerirådgivningen.

14.00: Eftermiddagskaffe/te og lækre søde sager fra Øland

14.30: Lovgivning: lagring, emballering, fødevarelovgivning, konventionel vs. økologisk produktion, m.m.

15.30: Opsamling og næste skridt v/Richard de Visser, Gartnerirådgivningen

16.00: Tak for i dag!

Modul 2: Faglig opfølgning

Faglig opfølgning i marken og dannelse af netværk og samarbejde mellem deltagere på kurset med henblik på at understøtte fortsat faglig udvikling og øge afsætningsmuligheder.

Modul 2 afholdes på Månssons A/S d. 5. september.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle