ØL-undersøgelse: Nyt flertal for klimaregnskaber på alle landbrug

Økologisk Landsforening har stillet spørgsmål til partiernes ordførere om klimapolitik.

Klimaet står højt på vælgernes dagsorden ved det kommende folketingsvalg. Økologisk Landsforening har stillet 5 fem ja/nej spørgsmål til partiernes ordfører for at belyse, hvilke klimapolitiske handlinger, de vil arbejde for, hvis de får indflydelse.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Og i følge Økologisk Landsforening afslører rundspørgen en ny bred enighed om klimaregnskaber for alle landbrug, men der er også store klimapolitiske forskelle.

Rundspørgen hos partierne om klimapolitiske forslag på landbrugsområdet afslører store politiske forskelle, men samtidig også potentiale for brede klimaaftaler på enkelte punkter, ifølge foreningen. For eksempel krav om klimaregnskaber for samtlige danske landbrug.
 
"Danmark er et landbrugsland, men vi har ikke en dansk klimapolitik for landbruget i dag. Klimaomstilling i landbruget kommer ikke uden mere politisk ledelse og en markante klimapolitik i Danmark. Derfor har vi spurgt partiernes ordfører, om hvilke helt konkrete klimapolitiske handlinger, de vil arbejde for", siger Paul Holmbeck, Politisk direktør i Økologisk Landsforening, og tilføjer:
 
"Der er store politiske forskelle. Men svarerne afslører heldigvis også enighed på nogle politiske områder og dermed mulighed for brede politiske aftaler i forhold til klimapolitisk tiltage der rykker på landbrugsområdet. Der er mange klimaløsninger i landbruget, men vi savner politisk handling".

Flertal for klimaregnskaber

Undersøgelsen viser store politisk opbakning til, at der skal laves klimaregnskaber på de danske landbrug. Kun Kristendemokraterne og Liberal Alliances ordfører, svarer ”nej”.  

EU-landbrugsstøtten som redskab

Omstilling af mere af EU’s landbrugsstøtte til en belønning til landmænd for klima- og miljøindsatser er der bred støtte til.

Men ikke til den omstilling af 50 procent af EU’s milliardbudget allerede fra 2021, som undersøgelsen spurgte til. Her var det kun R, SF, EL og AL, der var enige.


 Læs alle uddybende svar her.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle