Østjysk salatproducent høster rekordoverskud efter varm sommer

Den østjyske salatproducent, Yding Grønt A/S leverer et flot overskud i 2018. Tørken i 2018 har spillet ind på efterspørgslen.

Yding Grønt producerer selv salater og krydderurter på 150 hektar for foden af Yding skovhøj i det østlige Jylland. Der dyrkes både på friland og i væksthus og i 2018 kastede det et resultat af sig på 4,9 mio. kr.

Det bedste resultat målt på årets resultat i de seneste 10 år. Driftsresultatet lyder på 16.7 mio. kr. 

Resultatet tenderer det bedste nogensinde, lyder det fra Søren Flink Madsen, der er direktør og ejer af Yding grønt. 

Det er både tørken i sommeren 2018 og en generel øget efterspørgsel på grønt, der påvirker regnskabet i positiv retning. Samtidig er der gennemført en række effektiviseringer i virksomheden. 

" Med en så lang og tør periode som vi havde i sommer, så stiger forbruget af vores varer mærkbart. Og da det også var gældende i store dele af sydeuropa har det også påvirket vores eksport", siger Søren Flink Madsen til landbrugsavisen.dk. 

Samtidig påpeger han, at de har haft den vandingskapacitet, de skal bruge. 

Eksporten udgør 35-38 procent målt på omsætningen hos Yding Grønt. 

Selskabets egenkapital er 30.131 t.kr. svarende til en soliditetsgrad på 26,9 % pr. 31. december 2018.

Grøntsager er populære

Samtidig mærker man også generelt en øget efterspørgsel på grønt. 

"Grøntsager bliver generelt anpriset , der bliver talt om kødfrie dage og det er klart det påvirker også vores efterspørgsel positivt", siger Søren Flink Madsen. 

Ledelsen anser resultatet for tilfredstillende og forventer også en positiv udvikling i indeværende regnskabsår på grund af den øgede trend. 

"Vi fortsætter med samme styrke og vi udvikler også løbende på vores produkter, altså salatblandinger, og på måden de bliver klargjort på. Forbrugerne handler meget på smag og hvis de blandt andet oplever, at det holder sig godt i køleskabet, så vender de tilbage", siger Søren Flink Madsen. 

Salatproducenten oplever ligeledes en øget markedsandel på økologi. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle