Østrigere går i luften med sektionskontrol

Pöttingers luftsåmaskiner fås alle med stjernebelønnet sektionskontrol.

På Agromek finder man altid gode, nye detaljer. En af dem hos østrigske Pöttinger, som viser Section Control, altså sektionskontrol til producentens luftassisterede såmaskiner.

Salgschef for Pöttinger Danmark, Lars Andreasen forklarer, at det såkaldte Section Control - IDS handler om sektionskontrol af alle slangeudløb på kornsåmaskiner, således at overlap i kiler og ved forland reduceres. Når et udløb lukkes, registres dette og hastigheden på såhjulet reduceres.

Ved aflukning af slangeudløb forbliver antallet planter i alle rækker ens, da systemet regulerer udsædsmængden i forhold til antal åbne udløb. Herved spares der udsæd, planterne får ens vækstbetingelser, lejesæd minimeres og udviklingen af svamp reduceres.

Efterspørges af kunderne

"Det er noget, der er efterspurgt. Vi kan som standard tilbyde aflukning af hele maskinbredden via traktorens GPS i forhold til forlandet".

"Med IDS er vi meget mere præcise, hvilket især har betydning desto større arbejdsbredde såmaskinen har", siger Lars Andreasen, der tilføjer, at systemet både er optimerende og omkostningsreducerende.

IDS tilbydes til alle Pöttinger luftsåmaskiner.

Emneord

agromek

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle