Østrigske landbrugspraktikanter søger danske værter til sommer

Mulighed for høsthjælp: Østrigske landbrugspraktikanter søger danske værter med planteavl og kvægbrug til 14 ugers praktikophold fra 5. juli.

Er du landmand og kommer du til at mangle høsthjælp til sommer, er en østrigsk landbrugspraktikant måske en mulighed.

Midt i røret om de manglende, udenlandske landbrugspraktikanter, har landbrugets egen udvekslingsorganisation Travel 2 Farm et problem, der trækker den modsatte vej:

Efter et overraskende boom af ansøgninger fra unge østrigere, står organisationen og mangler ca. 10 praktikværter til sommer.

"Vi får normalt 8-12 ansøgninger men har i år fået 17. Derfor er vi på jagt efter ca. 10 værter, som kunne være interesseret i at modtage en østrigsk praktikant fra 5. juli til midten af oktober - i alt 14 uger", forklarer chefkonsulent Mette Storgaard, Travel 2 Farm.

Kommer fra landbrug

De unge østrigere er i gang med landbrugsuddannelsen hjemme i Østrig og skal som led i uddannelsen i 14 ugers praktik i udlandet.
På nær to kommer de unge alle selv fra landbrug og har erfaring både hjemme fra og fra tidligere praktik. Samtidig taler de godt engelsk.

"De er det perfekte par hjælpende hænder over høsten", vurderer Mette Storgaard

Praktikanterne skal aflønnes som danske praktikanter og kost og logi kan indgå som en del af lønnen.
"Det er ca. 10 værter jeg mangler – med køer og mark", siger Mette Storgaard.

Faktaboks

  • Travel 2 Farm er en non-profit udvekslingsorganisation med speciale i udveksling inden for de grønne områder og med mere end 100 års erfaring. 
  • Bag Travel 2 Farm står Landbrug & Fødevarer, LandboUngdom, Danske Landbrugsskoler og Dansk Agronomforening. I april 2019 indtrådte desuden Dansk Gartneri. 
  • Travel 2 Farm har sekretariat hos Landbrug & Fødevarer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle