10 Coop-ansatte skal hjælpe øko-producenter i gang

Coop opretter ny afdeling med 10 ansatte, der skal hjælpe økologiske fødevareproducenter med at øge sortimentet.

Når kunderne fravælger økologi, så er der to store årsager: Det er for dyrt, og varen findes slet ikke som økologi.

Prisen kan Coop selv skrue på, og som noget nyt vil detailgiganten nu også aktivt forsøge at øge sortimentet. I samarbejde med Økologisk Landsforening vil Coop forsøge at få de økologiske producenter til at produktudvikle.

”Vi håber på i den kommende periode sammen med de økologiske producenter og Økologisk Landsforening at finde nye producenter, der kan lukke de huller, der er i sortimentet,” siger fødevare-direktør Jens Visholm fra Coop til Landbrugsavisen.dk.

Det er især inden for pålæg, at der mangler økologiske muligheder.

”Man kan få pølser og leverpostej, men der er ikke mange pålægsmuligheder,” siger Coop-direktøren.

En helt ny afdeling med 10 ansatte ved Coops hovedkvarter i Albertslund skal hjælpe med at modne og agere som fødselshjælper for nye, mindre producenter.

”Vi er godt klar over, at det er en rejse, der tager noget tid,” siger Jens Visholm.

Nogle oplever, at det kan være svært at komme ind i jeres butikker på grund af eksempelvis krav om certificering i forhold til fødevaresikkerhed. Er det noget, I er opmærksomme på?

”Det er noget, vi er opmærksomme på. Det er klart, at vi aldrig kommer til at gå en millimeter på kompromis med fødevaresikkerhed, men vi er klar over, at der skal noget andet til, end hvordan vi har gjort historisk set. Det er også derfor, at vi vil snakke mere med de mindre producenter og guide dem,” siger Jens Visholm.

 De 10 medarbejdere vil være folk med faglig ballast i fødevarebranchen eller som har arbejdet som indkøber.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle