10.000 tyske landmænd demonstrerer i centrum af Berlin

10.000 vrede landmænd har tirsdag demonstreret i Berlin ved Brandenburger Tor.

Tirsdag morgen har tusindvis af landmænd taget turen fra samtlige forbundsstater i Tyskland til hovedstaden Berlin for igen at demonstrere og vise deres utilfredshed med landets landbrugspolitik.

Man anslår at omkring 10.000 landmænd deltager i protesterne med cirka 5000 traktorer. Det skriver Agrarheute, der også kalder det den største demonstration af landmænd siden murens fald.

De tyske landmænd samler sig endnu en gang for at protestere mod de skærpede regler, som det tyske ministerium vil gennemføre inden for blandt andet sprøjtemidler, men som landmændene regner for uforståelige og overdrevne.

Videoen viser samlingsstedet for konvojen fra Bayern-Thüringen.

Målet for de mange landmænd var Brandenburger Tor i Berlin, hvor de mødtes omkring middagstid. 

Her holdt både Julia Klöckner og Svenja Schulze, der er føderale ministre for landbrug og miljø, tale. Også den tyske leder af liberale Freie Demokratische Partei (FDP), Christian Lindner, var med.


De tyske landmænd har tidligere sammensat syv krav til den tyske regering. Blandt andet skal der sættes fokus på frivillige ordninger i stedet for krav, der skal implementeres ulveforvaltning for at sikre græsningsdyr og der skal skal ikke gennemføres reguleringer af sprøjtemiddelbrugen uden inddragelse af landbruget. 

Især det sidste punkt, at landbruget skal tages med til forhandlingsbordet, fylder for demonstranterne.

"Vi opfordrer til, at vi sætter os omkring bordet - taler med hinanden, ikke henover hinanden. Vi opfordrer til forhandlingssamtaler mellem landmænd, de to føderale ministre for landbrug og miljø, Julia Klöckner og Svenja Schulze, samt de førende og ansvarlige NGO'er" kræver organisationen 'Land schafft Verbindung' løst oversat til 'Land skaber forbindelse', i en pressemeddelelse. Organisationen står også bag to andre større demonstrationer i Tyskland.

Det er mindre end to uger siden, at 4000 landmændene sidst var samlet til en demonstration i Hamborg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle