12 landbrug konkurs

Antallet af konkurser er stadig på et højt niveau, men faldende.

I maj måned var der 12 konkurser i kategorien "Landbrug, skovbrug og fiskeri", der mestendels dækker gårde, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed står antallet af konkurser stille, eftersom der sidste år samme måned var 12 konkurser. Over det sidste år har der været 163 konkurser.

"Vi har set et løbene fald i antallet ar konkurser siden september/oktober sidste år. Baggrunden er de væsentlig bedre priser på især svinekød og mælk, som har lettet likviditetssituationen for rigtig mange landmænd og har lettet presset fra deres kreditorerne," oplyser Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef hos Seges.

"Vi befinder os stadig på et højt niveau for antal konkurser, men eftersom vi forventer fortsat fornuftige afregningspriser i de nærmeste kvartaler, vil det have en gavnlig indvirkning på antallet af konkurser, der forventes at falde ned mod – og måske under – 150 for hele 2017," uddyber han.

Officielle tal: Høsten 2017 rammer rekordniveauMark 14. december · 08:47

Fem landbrugsejendomme røg på tvangsauktion i maj i år. Samme måned sidste år gik to landbrugsejendomme på tvangsauktion.

Seges' prognose for antal konkurser i 2017 er skitseret i grafen nedenfor med blåt.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu