12 landmænd der giver tro på fremtiden

Vores nytårsstafet "Tro på fremtiden" satte fokus på fremtiden for dansk landbrug: Landmænd, der indgyder respekt.

Landbrugsavisen.dk har hen over julen og frem til nytår bragt stafetten "Tro på fremtiden".

Vi har bedt landmænd pege på en anden landmand, der giver dem tro på fremtiden. Samtidig stillede de et centralt spørgsmål til næste landmand i stafetten.

Du kan læse alle 11 artikler - hvoraf en indholder et interview med et brødrepar - her:

Connie Linde: Landmænd skal bakke hinanden op

"Vi er nødt til at have plads til alle – der skal både være plads til specialprodukter og almindelige varer. Vi skal lade forbrugerne selv bestemme, hvad de kunne tænke sig, og så prøve at følge det spor", siger Connie Linde blandt andet.

Michael Bisgård: Lav gæld gør mig omstillingsparat

"Hvis og når der så skal investeres, er det vigtigt for mig, at det er i anlæg, som kan ændres eller let tilpasses nye formål eller regelsæt", siger Michael Bisgård.

Rasmus Nielsen: Glade medarbejdere giver mig nye, dygtige ansatte

"Jeg vil sikre mig kvalificerede medarbejdere i fremtiden ved blandt andet at passe godt på de folk, jeg har", siger Rasmus Nielsen.

Søren Østergaard: I mine nye stalde gør vi noget ekstra for grisene

"I det nye byggeri gør vi noget ekstra for grisene. For eksempel har vi i den nye stald lavet støbejernsspalter i stedet for almindelige spalter. Det er noget, man normalt kun laver i smågrisestalde, men vi har så valgt at lægge det ind i slagtesvinsstalden også for at se, om det også vil give en effekt ved dem", siger Søren Østergaard.

Brian Sørensen er optimist: "Det er mulighedernes tid"

"Da finanskrisen kom i 2008, kunne man som landmand godt blive lidt skræmt og frygte, at man aldrig kunne komme til at låne en krone mere, men her 10 år senere har jeg fundet ud af, at det kan man godt", siger Brian Sørensen.

Peter Flyger: "Sælgere får min tillid, når de har bevist, at de magter opgaven"

"Hvis man så finder ud af, at den tillid, man har vist, har været okay, jamen så bliver tilliden jo større, når de ikke bryder tillidsbåndet", siger Peter Flyger.

Kristian Olesen: Jeg taler aldrig ned til mine ansatte

"Hvordan, jeg leder mine medarbejdere, kommer an på, hvor de er henne - hvor langt de er i deres uddannelse, eller om de er færdiguddannede", siger Kristian Olesen.

Tobias og Joakim Hausted ejer landbrug: Vi får det bedste ud af uenigheden

"Der er altid udfordringer, når du skal dele styringen med en anden, men i og med at vi arbejder så godt sammen, så er det ikke rigtigt et problem, vi har haft. Vi har selvfølgelig vores uenigheder, men det, tror jeg, at alle steder, hvor der er to chefer, har. Det er en udfordring, men det er samtidigt en styrke at have", siger Tobias Hausted.

Emil Koch Pedersen drømmer om et lille landbrug: Specialproduktion er megafedt

"Jeg synes, at det er fedt, at det kræver, at man er så meget på hele tiden – det gør det selvfølgelig inden for alt i landbruget, men især inden for specialproduktion, fordi det er nogle afgrøder, der er meget dyre at have stående", siger Emil Koch Pedersen.

Anders Bach blev økolog - så ændrede folks reaktioner sig

"Når snakken i diverse forsamlinger kommer ind på landbruget i Danmark - om hvor meget landbruget forurener og ødelægger naturen, og om hvor slemt dyrene har det i svinestalde, hønsefarme og malkestalde, så er det desværre holdninger, der er spredt via medierne, der kommer til udtryk og ikke udtalelser begrundet i reelle fakta", siger Anders Bach.

Jesper Strange startede som ung - og tror stadig på halmen

"Men jeg ser lyst på fremtiden. Politikerne vil jo gerne – fornemmer jeg – det her", siger Jesper Strange.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle