120 Bygholm-elever gik ind i klimakampen

 Klima-demonstrationer, skolestrejker, nej tak til fly-rejser. Der er mange måder, man som ung kan vise, at man er bekymret for fremtiden og de klimaudfordringer, vi står overfor. Mandag drøftede eleverne på Bygholm Landbrugsskole klima med de store drenge fra Arla, Danish Crown og Seges og gav deres tydelige besyv med i løbet af dagens gruppearbejder og debatter.

Der kan være god brug for den entusiasme, hvis man skal nå målene i Landbrug & Fødevarer samt Arla og Danish Crown om at være klimaneutrale i 2050, mener konstitueret forstander Lotte Ipsen.

"Vores elever er klar til at gå foran og sætte gang i nogle af de tiltag, der kan hjælpe med til, at landbruget når deres mål om CO2-neutrale produktioner", forklarer hun

"Landbrugseleverne har en stor teoretisk viden om biologi og klima, og så er de faktisk også i stand til at gøre noget ved det. De vil gerne være med til at skubbe deres ældre kollegaer – læremestre, arbejdsgivere og forældre - i den rigtige retning ved at foreslå nogle konkrete og overkommelige tiltag på de enkelte bedrifter".

Helt konkret brugte eleverne noget af dagen til at pege på, hvor man kan gøre noget for klimaet på konkrete landbrugsejendomme, hvor de stammer fra eller har været i praktik. Forslagene var mange, bl.a. udskiftning til LED-belysning.

Målet er, at eleverne kan tage ud på deres arbejdspladser og sætte gang i nogle af de praktiske tiltag, der nemt kan sættes i gang uden de store investeringer. Og samtidig skal eleverne få inspiration til, hvilke nye teknologier, de skal arbejdes videre på for at mindske klimaaftrykket i hverdagen på landbrugene. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle