12.000 danskere tog på Sofari for at se en økogris

Mere end 12.000 danskere brugte søndagen på at tage en tur på landet for at se, hvordan de økologiske grise lever.

Alt det og meget mere fik over 12.000 danskere svar på søndag, hvor 14 økologiske svineproducenter holdt åbent hus til Sofari.

Det er ottende gang at de økologiske svineproducenter holder Sofari.

"Det er rigtig dejligt, at så mange forbrugere kommer ud og ser, hvordan vi producerer økologiske grise, så de på et oplyst grundlagt at træffe deres valg, når de står ved køledisken," siger Randi Vinfeldt, formand for foreningen FØKS, der arrangerer Sofari.

Der er dog tale om færre besøgende end sidste års rekord. Sidste år var der estimeret 15.000 besøgende hos de 10 værter.

Ifølge undersøgelser fra Landbrug & Fødevarer er hensynet til dyrevelfærd en af de vigtigste årsager til, at folk prioriterer at lægge økologisk kød i indkøbskurven. Det var da også interessen for dyrevelfærd, der havde motiveret Marion Bach fra Vallensbæk til at tage en tur på landet.

"Det er for mig meget vigtigt, at dyrene har det godt. Det er dejligt, at se hvordan de nyder det. De har plads til at gøre det, som er naturligt for en gris - mudderbade og spurte omkring. For mig er det vigtigt, at når jeg køber kød, så gør jeg det med omtanke," siger Marion Bach i en pressemeddelelse.

Også en del landmænd, der overvejer at begynde produktion af øko-grise var mødt op for at se, hvordan det i praksis fungere. En af dem var Flemming og Jethe Lillund fra Bjæverskov.

"Vi har en lille ejendom på 12 tdr. land, hvor jorden er lagt om til økologi for et par år siden. Nu vil vi gerne til at producere grise - derfor er et rigtig spændende for os at se, hvordan grisene lever her," siger Flemming Lillelund.

Faktaboks

Sofari er en søndag, hvor alle kan få lov at opleve det økologiske griseliv og få mere viden om, hvad der kendetegner økologisk svineproduktion.

Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS) - en sammenslutning af økologiske svineproducenter - arrangerer dagen i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland A/S, Tican og Organic Pork A/S.

Omtrent 12.000 besøgte i år Sofari. Tallet er et estimat, der er skabt ved de sammentællinger værterne selv har lavet på de enkelte gårde.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle