13. generation oplever høsten for første gang

Lille Johanne på knap et år oplevede forleden sin første høst.

På Guldborg gård i Viborg bor lille Johanne sammen med sine forældre, og da de forleden høstede  vårbyg og hvede var hun for første gang med.

"Johanne var lige blevet hentet i vuggestuen, så hun skulle da med ud og opleve høsten for første gang," fortæller  Nadja Larsen. 

Nadja Larsen er mor til Johanne og kæreste med Niklas Pedersen som overtog gården efter sin far for 6 år siden. Gården er gået i arv i generationer og hvis lille Joanne end dag vil overtage den, så bliver hun 13. generation på stedet.

På billedet skulle Nadja Larsen ud at aflevere mad til sin kæreste og svigerfar som var i fuld gang med høsten.

"De havde knoklet hele formiddagen og eftermiddagen med at høste, da de havde lovet regn senere, så vi valgte at køre mad ud til vores hårdtarbejdende mænd," fortæller Nadja Larsen og fortsætter:

"Vi ville også lige se hvordan det så ud med hveden, inden vi skulle hjem og malke køerne.  Og så kunne vi godt nå at  pjatte lidt inden og hygge os i halmen," oplyser hun.

Professor: Hospitalsansatte slæber ikke husdyr-MRSA med på arbejde 14. december · 11:18

På billedet ses også bedriftens elev Stefanie Schnuchel siddende i marken med lille smilende Johanne, der i den grad ser ud til at nyde at være med.  

Vårbyggen og hveden blev høstet med bedriftens egen Deutz 496, samt en Claas Lexion 5500 der er ejet af Dyrbjerggaard Maskinstation. Byggen gav et udbytte på 5-6 ton pr. hektar og havde en vandprocent på 17-18 procent. Hveden gav et udbytte på 11 ton pr. hektar, ligeledes med en vandprocent på 17-18 procent.

Najda Larsen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv


 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu