14-årige Johan hjælper sin far med høsten efter skoletid

Johan Voldbjerg på 14 år har hjulpet til i høsten, siden han var 10 år. Han ved også allerede, at han selv vil være landmand.

Lige nu har Johan Voldbjerg på 14 år sommerferie. Det giver ham en masse tid til at være en del af høstarbejdet på farens bedrift Henriksholm i Klarup.

Men fra næste uge begynder han i 9. klasse, og så må han nøjes med at være med, når tiden tillader det.

"Jeg var nok et år gammel, da jeg første gang var med ude og opleve høsten. Da jeg blev 10 år, begyndte jeg så at hjælpe til, med det jeg nu kunne", siger Johan Voldbjerg.

Farens bedrift Henriksholm driver 330 hektar planteavl, hvor de er i gang med høsten af alm. rajgræs. De har indtil videre fået høstet 10 ud af 40 hektar.

Det er gårdens driftsleder, der høster på en Claas Lexion 6800 med 31 fods Convio-skærebord, mens gårdejeren kører Claas Lexion 670 med et 30 fods Vario-skærebord.

Høsten er en fælles indsats

Mange af dagene er de fem mand i marken til at klare høstarbejdet. En af traditionerne er så, at de spiser mad sammen hver dag.

"Det er min farmor og mor, der står for at lave maden. Min farmor bor lige ovre på den anden side af vejen, så vi er næsten naboer", siger Johan Voldbjerg.

En af Johans favoritretter er Chili con carne, som heldigvis bliver lavet ofte i høsten. Derudover er en anden genganger lasagne - og så får de også altid en kop kaffe og et stykke kage i løbet af dagen arbejde.

Det næste de skal høste er rapsen, som de allerede begynder på hen mod weekenden, mens solen skinner og regnbygerne forhåbentligt er få. Det når Johan lige at være med til, inden han bliver travlt optaget med lektierne.

Johan ved allerede, at han skal være landmand i fremtiden. Planen er indtil videre, at han efter 9. klasse i første omgang vil søge ind på en STX-uddannelse.

Med det indsendte billede deltager Johan Voldbjerg i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle