1,4 millioner underskrifter mod pelsproduktion på rekordtid

1,4 millioner europæere på rekordtid har underskrevet et borgerforslag imod minkproduktion. Mere end 50.000 underskrifter er indsamlet på dansk jord.

60 dyrevelfærdsorganisationer siden maj sidste år samlet underskrifter ind i kampen for at forbyde pelsproduktion og markedsføring af pels i hele EU.

Et storstilet samarbejde som i weekenden rundede 1,4 millioner underskrifter.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Ifølge foreningen har et borgerforslag aldrig nået så mange underskrifter på så kort tid. Det viser med alt tydelighed europæernes holdning til pelsproduktion, mener Dyrenes Beskyttelse. 

- Selvom vi i Dyrenes Beskyttelse var meget uforstående overfor beslutningen om en ny periode med minkavl på dansk jord, har vi ikke på noget tidspunkt mistet troen på, at vi kan få lukket den danske minkindustri. Og det faktum, at den europæiske underskriftsindsamling i weekenden har rundet de 1,4 millioner underskrifter, er et kæmpe skridt på vejen. Et stop for pels og markedsføring af pels vil jo naturligvis også betyde stop for mink i Danmark, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Med de mere end 1, 4 millioner underskrifter til borgerforslaget er der med sikkerhed sikret de over én million gyldige underskrifter, det kræver at få kommissionen til at tage forslaget op til diskussion.

- Borgerne har gjort deres stemme klar: Vi skal have et forbud mod pelsdyravl. Nu er det EU- kommissionens tur til at handle, siger Britta Riis.

Indsamlede underskrifter

  •  I Danmark er der d.d indsamlet mere end 50.300 underskrifter via Anima, WAP og Dyrenes Beskyttelse
  • Parlamentet har nedsat en arbejdsgruppe som skal arbejde videre med forslaget. I den gruppe er der dansk deltagelse, da Margrethe Auken er blandt medlemmerne.
  • Underskriftsindsamlingen fortsætter

/mebo

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle