147 forbrugere låner Thise 1 mio. kr. til grønne tiltag

Crowdlending var en hurtig metode for Thise til at få økonomi til at droppe importeret soja.

35 minutter tog det. Så havde Thise fået tilsagn fra 147 forbrugere om at låne en million kroner til grønne tiltag.

På den måde fik andelsmejeriet finansiering til sine kommende grønne tiltag om at droppe importeret soja. Det skriver TV-Midtvest og bekræftes af Coop, der lagde platform til selve långivningen.

Thise ønsker nemlig at komme i gang med at lade sine andelshavere dyrke hestebønner og andre foderprodukter frem for den importerede soja fra blandt andet Sydamerika. Den slags tiltag kræver kapital - og frem for at låne pengene i banken, besluttede mejeriet at udbyde projektet som crowdlending.

”Det er vigtigt for os at involvere forbrugerne, og dette crowdfundinglån bekræfter os i, at der i den grad er opbakning til den nye og bæredygtige foderstrategi,” siger administrerende direktør i Thise, Poul Pedersen til Coop.

De 147 forbrugere, der meldte sig med beløb, står til at få en rente af deres bidrag på 1,9 procent, når de om halvandet år får deres penge tilbage.

Den hurtige reaktion er ny for Coops crowdfunding, hvor man samlet set har udlånt i alt 3,4 mio. kr. over det seneste år til grønne tiltag hos producenter.

Thise har som målsætning at have droppet soja i foderet til køerne inden 2023. Allerede i år går omkring 30 mælkeproducenter i gang med at udfase brugen af det importerede fodermiddel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle