16 minutter i lukketid: Konflikt mellem godsejer og kommune eskalerer

Johan Koed-Jørgensen, der ejer Aakær Gods ved Odder, har sagsøgt Odder Kommune for 39 mio. kr. i en konflikt om vandløbet på sin grund. Nu er sagen spidset til, efter at kommunen har sendt et uventet brev.

Den jyske godsejer Johan Koed-Jørgensen fra Aakær Gods har i løbet af foråret stævnet Odder Kommune for 39 millioner kroner i en sag om manglende oprensning af vandløb.

Men nu er der kommet endnu mere brænde på bålet i konflikten mellem de to parter.

Odder Kommune har nemlig netop sendt et elektronisk brev til godsejeren om, at kommunen vil foretage et naturtilsyn på godsets naturarealer i uge 26 eller 27, og at denne form for tilsyn føres cirka hvert femte år.

Brevet røg ind ad den elektroniske brevspække 16 minutter før kommunens lukketid, og det gav altså godsejeren en my over et kvarter til at reagere på brevet, som ikke indeholdt nærmere informationer om, hvornår tilsynet skulle finde sted

Det skriver JP Aarhus.

"Nogle gange kan det give mening, at tilsynet rykker ud prompte - eksempelvis ved en arbejdsulykke. Men at nævne et femårstilsyn, der skal gennemføres med et 16 minutters varsel op til en weekend, hvor man ikke kan få fat i nogen, og uden at angive en specifik hjemmel eller behov, det mener jeg er en tilsidesættelse af både EU's og danske principper og regler", siger godsejerens advokat Hans Sønderby Christensen, der mener, at det strider imod reglerne. Han har nu klaget over brevet.

Advokaten mener også, at tilsynsbrevet er kommet ind på et meget bemærkelsesværdigt tidspunkt.

"Kombinationen af, at man ikke fortæller, hvad man vil kigge på, og heller ikke kommer med et varsel, inden man kommer, det gør jo, at Aakær synes, at det er meget indgribende. Udfordringen er så, at timingen ligger lige oveni, at man har en retssag kørende,« siger han uden at kende til årsagen.

"Jeg kan jo kun gisne om formålet. Jeg synes bare, at timingen er meget speciel", siger han til JP Aarhus.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle