17-årige Jonas: Høster altid på min fødselsdag men ikke i år

Jonas Christensen på 17 år elsker at være med i landbruget - så meget, at han hvert år udskyder sin fødselsdagsfejring for at deltage i høstarbejdet.

Det var yderst usædvanligt, da Jonas Christensen vågnede op på sin 17 års fødselsdag. Det var umiddelbart en almindelig høstdag i juli, men i år regnede det, og det betød, at Jonas Christensen for en gang skyld var hjemme til at blive fejret.

"Jeg havde fødselsdag i fredags, og vi plejer aldrig at være hjemme på min fødselsdag, for der høster vi. Men i år var der tid til det, for det var alt for vådt til, at vi kunne høste", siger Jonas Christensen.

Familien har en fast tradition om at spille rundbold - de gamle mod de unge - og grille. Alle landmænd fra høstarbejdet skal også kunne være med, men det var intet problem, nu hvor høsten havde sig en lille pause.

Jonas Christensen høster på sin onkels bedrift Toftkjer på Nordfyn, hvor der er 50 hektar planteavl. Jonas Christensens lillebror Oliver er også altid med.

Forældrene er ikke selv i landbrug. Mor er graver på en kirkegård, og far er tømrer. Men de to drenge har en stor drøm om landbrug, og i år begynder Jonas Christensen på landbrugsskole. 

Fælles passion for John Deere

Foruden landbrugsinteressen, har Jonas og Oliver Christensen John Deere til fælles med deres onkel.

På Toftkjer er høsten også noget helt særligt i år, netop fordi de har fået en ny presser, der bliver kørt med en John Deere 7920 og en Krone 1290 HDP 2 med Parkland ballevogn. 

"Vi er alle sammen kæmpe fans af John Deere, det er også derfor, at min lillebror har en t-shirt på, hvor der står John Deere. Han høster i øvrigt også altid med sin stråhat, fordi det bringer lykke, siger han", fortæller Jonas Christensen.

De er så vilde med deres John Deere traktorer, at de kører traktortræk 12-15 gange om året i hele landet på en John Deere 4240S.

Med det indsendte billede deltager Jonas Christensen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle