18.000 landmænd mangler at søge EU-støtte

Med mange nye regler og mindre end to uger til ansøgningsfristen 21. april er det på høje tid at få udfyldt ansøgningen om landbrugsstøtte.

Der er nu under to uger til ansøgningsfristen 21. april, hvis man vil søge om landbrugsstøtte. Så hvis du endnu ikke har taget hul på at udfylde din ansøgning, er det på høje tid at komme i gang.

Sådan lyder opfordringen fra både NaturErhvervstyrelsen og Landbrug & Fødevarer.

Mere kompliceret i år

»De nye regler om grundbetaling og grønne krav, der træder i kraft fra i år, betyder, at ansøgningsprocessen og reglerne er mere kompliceret end tidligere. Derfor er det vigtigt at komme i gang med ansøgningen så hurtigt som muligt,« siger Maria Skovager Østergaard, seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

 

Mange mangler stadig

NaturErhvervstyrelsen havde i denne uge modtaget mere end 23.000 af de i alt ca. 40.000 forventede ansøgninger fra landmænd - eller rettere fra deres konsulenter.

Andre 18.000 har endnu ikke fået sendt deres ansøgninger afsted. Blandt dem er formentlig mange landmænd, som udfylder deres ansøgning uden hjælp fra en konsulent.

Det er typisk dem, der venter længst med at udfylde ansøgningen, viser erfaringen.

Men i år er det særlig risikabelt at vente længe, eftersom det er både mere indviklet og mere tidkrævende end normalt at udfylde skemaet.

Koster en pct. pr. arbejdsdag

Landmænd, som kommer for sent med deres ansøgning, vil få nedsat deres landbrugsstøtte med 1 pct. pr. arbejdsdag, de indsender forsinket i forhold til ansøgningsfristen.

Bemærk dog, at ansøgning om nye 5-årige tilsagn til miljø- og økologiordninger ikke er mulig efter 21. april.

Udvidet kundevejledning

NaturErhvervstyrelsens får mange telefonopkald de sidste uger inden ansøgningsfristen.

Kundevejledning udvider derfor udvider åbningstiderne i ugerne op til ansøgningsfristen 21. april for at hjælpe med spørgsmål til ansøgningsskemaerne.

Der er færrest opkald om eftermiddagen.

Se evt. de udvidede åbningstider og flere oplysninger om ansøgningsrunden på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside:
naturerhverv.dk/nyheder

Emneord

landbrugsstøtte , eu

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle