19-årige Anders prøvede mejetærsker for første gang: "Det er en drengedrøm"

Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da Anders Nielsen på 19 år for første gang sad som pilot og høstede vinterbyg.

At være pilot i en mejetærsker er nogle gange meget sjovere end at se på som passager.

Derfor havde 19-årige Anders Nielsen også glædet sig, da han for første gang skulle træde op i en Claas Lexion 450 fra 2004 og være pilot.

"Det var noget, jeg havde set frem til. Det er en drengedrøm. Jeg har været med i høsten mange år, hvor jeg har kørt fra med kornvognen, så at køre mejetærskeren var en fed følelse", siger han.

Den første prøvetur foregik på en mark i slutningen af juli ved Thyholm. Her gav en høst af vinterbyg et udbytte på 7,5 ton pr. hektar hos ejermanden Aksel Schjødt, der har gården Styvel Østergaard på cirka 250 hektar. 

I dag er Anders Nielsen tilbage på skolebænken, hvor han læser til EUX Landmand.

"Landbruget er et spændende erhverv med mange varierende arbejdsopgaver, hvor du kan få frisk luft hver dag og hele tiden optimere og tænke effektive løsninger", fortæller Anders Nielsen.

Han har hjemme på det nedlagte landbrug Knudbak sammen med sine forældre, hvor de har otte får og nogle heste. Ejendommen har de købt igennem Aksel Schjødt.

Med de indsendte fotos deltager Anders Nielsen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle