200 journalister fra 45 lande på skue

Verdenskongres for reportere lægger vejen forbi Herning torsdag.

Nogle kender til dyrskuer fra deres hjemlande, andre kan se frem til en førstegangs-oplevelse. Når den internationale sammenslutning af landbrugsjournalister, IFAJ, holder verdenskongres i Vingsted hele ugen, skal Landsskuet da beses, når man i øvrigt er på rundtur i Danmark for at lære mere om landbrugserhvervet.

Sidst på eftermiddagen efter forskellige busture ud til landbrug og virksomheder vil journalisternes busture alle have en slutdestination: Hernings Dyrskueplads. Her skal 200 deltagere se på de bedste dyr, maskiner og tale med ledere fra landbruget.

Viser tradition frem

- Vi er glade for at kunne fortælle om den gamle tradition, som et dyrskue også er, samtidig med at vi får lejlighed til at snakke med Landbrug & Fødevarers tidligere formand Martin Merrild, der blandt andet vil fortælle om minkerhvervets nedlukning. Der er også afsat tid til drøftelser med den nuværende formand, Søren Søndergaard, der vil fortælle mere om fødevareklyngen og dens betydning og om vores udvikling af erhvervet med fokus på den grønne omstilling, siger Frederik Thalbitzer. Han er formand for Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister, der arrangerer kongressen for de internationale landbrugsjournalister.

Artikler verden rundt

Så mon ikke man i Asien, Kina, Afrika eller USA vil kunne læse artikler om Landsskuet, når journalisterne har samlet deres noter om det at være på det største danske dyrskue og på tæt hold opleve den særlige stemning, der altid er.

Der sluttes af med en barbecue dinner, inden busserne vender front mod kongressens hovedsæde, Vingsted.

ubi

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle