2019 kan ende med rekordvådt efterår

Tidligere på ugen faldt årets første hvide fnug, og der er måske mere på vej af den slags de kommende uger. I hvert fald er der mere vådt vejr på vej.

I næste uge venter der endelig et par dage med tørvejr - og nattefrost. Men overordnet set nærmer nedbørsmængderne sig et rekordvådt efterår.

Det viser DMI's nyeste månedsprognose, som langtidsmeteorolog Mette Zhang har stået for.

"De næste par uger kommer til at ligne det, der er mere normalt for årstiden. Skyer, regn og blæst med perioder af roligt vejr og chance for enkelte solstrejf", siger Mette Zhang til landbrugsavisen.

De sidste to måneder har da også allerede budt på, hvad der svarer til tre efterårsmåneders nedbør, så selvom de næste fire ugers vejr ser nogenlunde gennemsnitligt ud, ser efteråret ud til at kunne ende rekordvådt endda.

Rekorden for mest nedbør i efteråret er på 327 mm tilbage fra 1967, og med en samlet nedbørsum fra 1. september til 30. oktober på 259 mm, skal der kun yderligere 69 mm nedbør i bøtten, for at rekorden fra 1967 bliver overgået. Det skriver DMI.

Årets første sne

Denne ugen har været i den kølige ende af skalaen med igen en del nedbør lokalt. Tirsdag bød endda på efterårets første snefald.


Det første snefald dette efterår faldt d. 5. november. Her er det fotograferet i Skævinge, Nordsjælland af Silje toy.


Foto: Silje toy.

Og umiddelbart ser det ud til, at næste uge kommer til at ligne ret godt temperaturmæssigt.

Dagtemperaturerne kommer til at lyde på 2 - 7 grader, og ned til to graders frost om natten. 

"Lokalt kan der godt blive lidt koldere", siger Mette Zhang, der forventer nattefrost flere dage.

"Og der er en lille risiko for et lille hvidt fnug i uge 46, men det er hovedsageligt regn, som er forventningen", fortsætter hun.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle