21 år gammel mejetærsker imponerer byens børn

Fødselsdag og høst på samme tid betyder, at flagene må på mejetærskeren, mens familien sidder i haven og følger med.

Det er ikke sådan at udskyde høst til dagen efter, når først afgrøderne er klar. På sit hobbylandbrug nord for Viborg passer Thomas Østerlev 25 hektar jord og fem kvæg, når han ikke arbejder som kvæginseminør hos Viking Danmark.

Det betyder også, at fødselsdagen måtte deles med mejetærskeren, da han fyldte 43 år og skulle høste økologisk rug med en 21 år gammel Claas Lexion 420.

"Der var lidt pres på, fordi min kones lillesøster også havde fødselsdag, så først var vi til formiddagskaffe, så fik jeg mejetærskeren over middag og høstede, og så kom min familie og hilste på imens. Men jeg kan godt lide, der sker noget", fortæller Thomas Østerlev.

Der blev plads til en kop kaffe, mens familien fejrede ham i haven, og så måtte Thomas Østerlev i gang igen. Mejetærskeren lånte han af 71-årige Ole Kuhr, som har haft mejetærskeren på 16. sæson, og som Thomas Østerlev har hjulpet med at høste de sidste 15 år.

For tre år siden omlagde Thomas Østerlev de 25 hektar til økologi, og i år er de 100 procent økologiske.

Fortælle den gode historie

I nærheden af gården er der en mindre by, og det betyder, at der nogle gange er flere passagerer.

"Nogle gange spørger byens børn, om de må prøve at køre med på en tur i mejetærskeren lidt frem og tilbage, og det siger jeg faktisk ja til. Vi skal jo ikke lukke os inde som landmænd, men fortælle den gode historie", lyder det fra Thomas Østerlev.

På ejendommen med udsigt til Rødsø bor Thomas Østerlev sammen med sine to døtre på 11 og 14 år og hustru. For tre år siden lagde de om til økologi og er i dag 100 procent økologiske.

"Det har været godt indtil videre, og vi har tidligere solgt afgrøderne som omlægning, hvor priserne har været rigtig gode. Jeg var så heldig at sælge mit korn til 200 kroner tønden, men priserne er under pres nu. Vi har ikke fortrudt, vi har lagt om til økologi. Vi har avlet cirka fem ton pr. hektar af vinterrug", siger han.

43 års fødselsdag og høst af økologisk rug betød, at flagene skulle på den 21 år gamle mejetærsker.

Med de indsendte fotos deltager Thomas Østerlev i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle