22 nye projekter har fået ja til skovrejsning

Nyskovfonden er begyndt at rejse i alt 5.000 hektar skov i Danmark. Nu har man givet tilsagn til 35 hektar.

27. april blev de sidste af ca. 10.000 træer sat i jorden i Nyskovfondens første skovrejsningsprojekt. I alt blev de 2,5 hektar jord lidt uden for Løgumkloster tilplantet med ege-, birke-, bøge-, lærke- og forskellige nåletræer, og det hele blev finansieret af Nyskovfonden til glæde for klimaet og landmanden Bo Bejer.

Han er glad for, at hans jord kan bruges til CO2-binding:

"Vi vidste ikke helt, hvad vi skulle bruge jorden til, da vi købte den, men så kom Nyskovfonden med idéen om at plante træer på grunden, og den idé kunne jeg meget godt lide", siger Bo Bejer.

Forenet Kredit er en af de tre stiftere af Nyskovfonden, og her er der store forventninger til projektet:

"Nyskovfonden er blevet rigtig flot modtaget, og vi har heldigvis fået nogle rigtig gode ansøgninger og er kommet i gang med at få nogle træer i jorden. Det er jo det vigtigste ved projektet, så man ved at plante 5.000 hektar helt ny skov kan være med til at binde CO2", siger Louise Mogensen, bestyrelsesmedlem i Nyskovfonden og direktør i Forenet Kredit.

Skovrejsning tager tid

I første ansøgningsrunde har fonden givet positivt tilsagn til 22 konkrete skovrejsningsprojekter på samlet ca. 35 hektar. De skove vil estimeret binde 570 ton CO2 hvert år i de næste 100 år. Skovenes størrelser varierer fra 0,5 hektar til 3,5 hektar, men Nyskovfonden har ingen øvre grænse for arealet ud over de midler, som stifterne har lagt i fonden.

"Vi vil selvfølgelig allerhelst give tilsagn til de større arealer, da vi dermed får mest skov for vores midler. Målet for fonden er jo at rejse 5.000 hektar skov i Danmark, og derfor skal hver en krone udnyttes til netop det formål", siger bestyrelsesformand i Nyskovfonden Anne Arhnung, adm. dir. i Landbrug & Fødevarer.

Faktaboks

Om Nyskovfonden

  • Nyskovfonden er stiftet af Forenet Kredit, Østifterne og Nykredit. Sammen yder de tre stiftere økonomisk støtte til skovrejsningsprojekter, der fremmer CO2-optaget fra atmosfæren og bidrager til et grønnere Danmark. Har du jord, der egner sig til skovbrug?
  • Har du et areal på mindst 0,5 hektar, som du gerne vil have tilplantet, skal du først få udfyldt en forhåndsgodkendelse hos HedeDanmark eller Skovdyrkerne.

  • Du kan finde kontaktoplysningerne til leverandørerne på Nyskovfondens hjemmeside www.nyskovfonden.dk og læse mere omkring ansøgningsprocessen. Næste ansøgningsrunde har deadline 1. september 2021.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle