23-årig driftsleder er hjemme for at høste grynhavre med sin far

Mens 23-årige Magnus venter på, at afgrøderne på hans arbejdsplads bliver klar til høst, hjælper han sin far med at høste havre.

Da far og søn først forsøgte sig med at høste havren, havde den en vandprocent på over 20. En uge senere så det dog meget bedre ud med en vandprocent på 13-15. 

"Det er gået ganske fornuftigt med et udbytte på 7 tons per hektar, som vi er ganske godt tilfredse med. Det er grynhavre - vi håber i hvert fald at kvaliteten er god nok til det", siger Magnus Søgård, søn til Niels Søgaard Petersen, der ejer bedriften Søgaard.

På Søgaard driver de 100 hektar planteavl.

Magnus har ansvar for 320 hektar planteavl

Magnus Søgaard er 23 år og har blot været hjemme for en kortere stund og hjælpe sin far med at få høstet havren. Til daglig arbejder Magnus Søgaard selv på bedriften Assendrup Hovedgård, hvor han er driftsleder i marken.

"Jeg har ansvaret for, at alt bliver udført rettidigt og ordentligt - så jeg står sådan set for alt i marken pånær køb og salg af afgrøder", siger han.

Magnus Søgaard blev færdiguddannet i landbruget for to år siden. Efterfølgende arbejdede han i marken på en anden ejendom, indtil han fik stillingen på Assendrup Hovedgård, hvor de driver 320 hektar planteavl og 275 årskøer.

Han tror selv, at han fik stillingen som driftsleder i marken, fordi han kom med gode anbefalinger fra både tidligere elevpladser og sit tidligere job.Han kom desuden med god erfaring, der passede ind i bedriftens afgrødeudvalg.

"Det er spændende og udfordrende. Jeg bliver jo hele tiden målt på de beslutninger, jeg træffer, så jeg håber hver gang, at det er de rigtig beslutninger. Men det er generelt nogle spændende udfordringer i jobbet", siger Magnus Søgaard.

Han er tilbage på Assendrup Hovedgård, hvor de er i fuld gang med at høste vårbyg.

Med det indsendte billede deltager Magnus Søgaard i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle